Nieuws

Theaterschool Teylingen brengt Quasimodo in 't Onderdak

Teylinger Nieuwsblad

SASSENHEIM - In het jaar dat een grote brand in de Notre-Dame wereldnieuws werd, komt Theaterschool Teylingen met het bekendste verhaal over de Parijse kathedraal: Quasimodo.

 

Victor Hugo, bedenker van het fictieve personage (1831), schreef ironisch genoeg al over een brand in de iconische kerk. 

 

Omwonenden van de Notre-Dame zien klokkenluider Quasimodo als een afzichtelijk monster, maar er bloeit iets moois tussen hem en het zigeunermeisje Esmeralda. Quasimodo wordt net als zijn meester Frollo verliefd op haar. Nadat zij van moord wordt beschuldigd, redt de klokkenluider haar van de galg en steekt hij de kathedraal in brand. Hoewel ze zijn goedheid erkent en zich verbonden met hem voelt, kan Esmeralda zijn liefde niet beantwoorden. Het noodlot slaat toe.

 

Zoals gebruikelijk bij Theaterschool Teylingen wordt het publiek getrakteerd op een visueel spektakel, met een voortreffelijk decor, prachtige kostuums en een indrukwekkend lichtspel. Met een cast van 55 personen en vele vrijwilligers die in het atlier in Sassenheim al manden werken aan handgemaakte kostuums en een decor met oog voor elk detail, wordt het de negende show van de theaterschool in slechts drie jaar tijd.

 

Quasimodo is een verhaal van alle tijden, met universele thema's zoals liefde, lust, lijden, geloof en gerechtigheid.

 

De voorstelling is zaterdag 23 november (14.00 en 20.00 uur) en zondag 24 november (12.00 en 16.00 uur) te zien in theater 't Onderdak. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij Toys2Play, Herenstraat Voorhout, of te reserveren door een mail te sturen naar info@theaterschoolteylingen.nl onder vermelding van het aantal gewenste kaarten en de datum en tijdstip van de voorstelling.