Nieuws

Vier verenigingen vallen in de prijzen tijdens de Teylinger Vrijwilligersprijzen: ’Erg leuk om gewaardeerd te worden voor wat je als vrijwilliger doet’

Justin Hendriks

VOORHOUT – De Teylinger Trofee voor de meest impactvolle en inspirerende vrijwilligersactiviteit gaat naar Stichting Theater Teylingen. Woensdagavond – tijdens de Dag van de Vrijwilliger – kreeg de theaterschool de trofee en een cheque van 1.250 euro uitgereikt van wethouder Reny Wietsma in restaurant Cheers in Voorhout.

“We zijn er echt heel blij mee”, vertelt Manon Verbaan, één van dragende vrijwilligers van Theater Teylingen. “Het is erg leuk om gewaardeerd te worden voor wat je als vrijwilliger doet. We staan bekend om de grote shows die we opvoeren maar niemand weet wat door achter de schermen allemaal voor moet gebeuren. Nu wilden we de kans grijpen om onze vrijwilligers ook eens in het zonnetje te zetten.”

Verdiend

Met de ontvangen cheque wil Theater Teylingen een leuke dag organiseren voor de vrijwilligers die deze prijs volgens Verbaan dik verdiend hebben. “Dat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt.” In het achterhoofd zoekt ze al een plekje voor de mooie Teylinger Trofee: het fysieke aandneken dat het theater ontvangt. “We hebben helemaal geen trofeeënkast”, beseft ze zich “Maar het past vast heel leuk tussen de kroontjes en de diamantjes. Of misschien komt de trofee ooit nog terug in één van onze shows.”

De maatschappelijke betrokkenheid, evenals de visie op cultuur en theater, inspireerde de jury van de Teylinger Vrijwilligersprijzen. “De organisatie vind zijn stevige basis in de enorme inhoudelijke professionaliteit gecombineerd met maatschappelijke betrokkenheid en een aanstekelijke hoeveelheid enthousiasme”, zo sprak Reny Wietsma lovende woorden over de winnaar.

“Er is aandacht voor ouderen, Oekraïense vluchtelingen en andere mensen die op zoek zijn naar zinvolle dagbesteding, verbinding en aansluiting. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op nieuwe vrijwilligers.”