Into the Woods

De Bakker en zijn Vrouw wensen een kind. Hun buurvrouw, de Heks, vertelt hun dat dat pas mogelijk wordt als zij de vloek die op hun huis rust, verbreken. De Heks vraagt hun daartoe een viertal voorwerpen te verzamelen: de melkwitte koe, ‘t vlasblonde haar, de bloedrode cape, en de glazen schoen.

 

De Bakker en zijn Vrouw trekken het woud in om deze voorwerpen te verzamelen en zo hun wens te laten uitkomen. Maar in het woud ontdekken zij anderen die hun eigen wensen proberen te vervullen.

 

Sjaak wordt door zijn moeder het woud ingestuurd op weg naar de markt om hun witte koe te verkopen. Sjaak wenst de rijkdom zodat hij nooit hoeft te scheiden van zijn koe. Hij zal die rijkdom via een magische bonenstaak proberen te vergaren.

 

Rapunzel, met het vlasblonde haar, wenst ooit verlost te worden uit de toren waarin zij opgesloten zit.

 

Roodkapje wenst dat haar leven als vrouw eindelijk zal beginnen. Zij zal via de wolf spoedig in aanraking komen met de volwassen wereld.

 

En Assepoester wenst een jurk met schoenen zo helder als glas om net als haar stiefzusters naar het bal te gaan waar de prins zijn prinses zal kiezen.

 

De Bakker en zijn Vrouw komen tijdens de reis door het woud tot het inzicht dat het nastreven van hun doel gevolgen heeft voor anderen. Ze staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van de eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

 

Muziek en liedteksten van Stephen Sondheim

Verhaal van James Lapine

Nederlandse vertaling van Koen van Dijk

 

Hoelang duurt Into the Woods?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 45 minuten incl. pauze