Nieuws

Theaterschool verrast met De Witte Wieven

Teylinger Nieuwsblad

VOORHOUT - In de afgeladen bibliotheek van Voorhout bracht Theaterschool Teylingen afgelopen zaterdag de première van de minimusical 'De Witte Wieven'. Het publiek werd hiervoor meegevoerd naar het dorpje Zwiep, waar het verhaal zich afspeelde.

 

Vaak zal het niet voorkomen dat tegen bezoekers van de bibliotheek gezegd wordt: "Sorry, we zitten echt vol!", maar zaterdagochtend was dat toch echt het geval. Bij de voorstelling over de Witte Wieven. Een groot aantal fans, groot en klein, kwam kijken naar de spannende voorstelling waarin liefde, bedrog, jaloezie en leugens een rol speelden. Bibliothecaris Brigitte Kerkhoven heette het publiek welkom: "Deze voorstelling vormt de aftrap van ons zomerprogramma; wat zou het geweldig zijn als de belangstelling iedere zaterdag zo groot zou zijn."

Terwijl rookwolken zorgden voor een mysterieuze omgeving, bewogen onder een groene doek de Witte Wieven, die gillend en fluisterend tevoorschijn kwamen. Heksen waren het niet, maar ze bezaten toch wel een bepaalde kracht om de loop der dingen te veranderen. Er werd heel mooi gezongen en gespeeld, het verschil tussen arm en rijk, eerlijk en oneerlijk werd duidelijk en aan het slot zongen de voor elkaar bedoelde bruid en bruidegom: "Echte liefde laat zich niet dwingen!" De spelers kregen een welverdiend applaus.

Op zondag 16 december tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt zal deze voorstelling meerdere keren gratis te zien zijn.

 

Foto: Erwin Koenen