Nieuws

Quasimodo verovert vele harten

Teylinger Nieuwsblad

SASSENHEIM - Liefde, haat, onrecht en onderdrukking. Veel thema's maken het verhaal over Quasimodo herkenbaar en van alle tijden. Theaterschool Teylingen trok er dit weekend vier volle zalen mee en veranderde 't Onderdak in een grote kathedraal.

 

Met de klokken van de Notre Dame werd het publiek meegenomen naar het Parijs van begin 1800. Waar het alledaagse leven doorgaat, terwijl hoog in de torens de eenzame Quasimodo droomt over hoe het 'daarbuiten' zal zijn. Ondanks dat zijn meester Frollo hem weerhoudt ook maar één voet buiten de kathedraal te zetten, besluit hij zijn droom te volgen en kennis te maken met de boze buitenwereld. Zijn dapperheid brengt hem weinig goeds, maar ook de ontmoeting met de enige wie iets om hem lijkt te geven, zigeunermeisje Esmeralda. Helaas loopt het voor haar niet goed af.

 

Theaterschool Teylingen weet zichzelf elke keer weer te overtreffen en met deze sterke cast is magie in een voorstelling gegarandeerd. De ijzersterke verhalenverteller wist het publiek in te pakken. Je kon er niet omheen, met veel ontroering achteraf waren de thema's in het aandoenlijke verhaal overgekomen. Met het prachtige decor, betoverend lichtspel en de vlotte scènewissels was er voor het publiek geen ontsnappen meer aan, Quasimodo veroverde vele harten.