Nieuws

Dag van de Mantelzorg in Huis ter Duin

De Noordwijker

NOORDWIJK - Zaterdag 9 november was het de Dag van de Mantelzorg. In Noordwijk werd dat gevierd met een bijeenkomst in Grand Hotel Huis ter Duin en een spetterend optreden van Theaterschool Teylingen in een verkorte versie van My Fair Lady.

 

De middag werd geopend door Wendy Clason, consulent mantelzorg Noordwijk van de Stichting Welzijn Noordwijk. "Ruim 1.000 mantelzorgers staan geregistreerd in Noordwijk en dat aantal stijgt ieder jaar. De zorgpauze is er voor iedere mantelzorger, die eens een paar uurtjes tijd voor zichzelf nodig heeft".

 

De SWN bezoekt ook werkgevers om te komen tot een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Eveneens is gestart met een project ter ondersteuning van jongeren die opgroeien met een zorgtaak en worden middagen georganiseerd voor het delen van verhalen.

 

Respect

 

Wethouder Dennis Salman uitte zijn respect voor alle mantelzorgers die 24/7 klaar staan. "Ik sta hier op het podium, maar u hoort hier te staan. Het project zorgpauze gaat door! Er wordt heel vaak een beroep op gedaan, dus zullen we extra geld aanvragen en de zorgpauze verfijnen. Vul het enquêteformulier in dat u na afloop aantreft; zo kunnen wij als gemeente beter een aansluiting vinden op wat u wilt". Salman sloot af met een uitspraak van Jörgen Rayman: "Voor je tijd, je inzet gisteren en morgen, wil ik je vandaag bedanken voor al je goede zorgen".

 

My Fair Lady

 

Daarna was het tijd voor een uurtje totale ontspanning. Theaterschool Teylingen bracht met 60 acteurs fragmenten uit My Fair Lady op de planken. Genieten van de kostuums en de vrolijkheid die zij uitstraalden. "Even heerlijk een uurtje zorgeloos genieten" was het volgens velen. Met een hapje en een drankje na afloop kan terug worden gekeken op een mooie invulling van deze dag.

 

Voor meer informatie over de zorgpauze kan contact worden opgenomen met SWN via wendy.clason@welzijnnoordwijk.nl .

 

Foto: Richard van Egmond