Nieuws

Volle zalen voor Theaterschool bij kerstmarkt

Teylinger Nieuwsblad

VOORHOUT - Zoals inmiddels traditie, verzorgde Theaterschool Teylingen afgelopen zondag gratis zes keer de voorstelling My Fair Lady bij de Voorhoutse kerstmarkt.

 

De sfeervolle show trok stampvolle zalen. Het publiek werd meegevoerd naar de sfeer van 1916 Londen, waar de elitaire professor Higgins een weddenschap aangaat om van het volkse bloemenverkoopster Eliza Doolittle de perfecte vrouw te maken. Als professor Higgins wist Walter van Polanen met zijn mooie stem te imponeren. Eliza werd afwisselend gespeeld door Bo van Eeden en Jackelien van der Bent die deze zware rol prima wisten te dragen. De grote verrassing was het ensemble bij de Ascot scène, met de imposante hoeden als bijzondere blikvanger. Mathijs Koenen en Tijn Hulsebosch speelden de rol van de verliefde Freddy verdienstelijk. Snoepje van de voorstelling was natuurlijk Alfred Doolittle (Geert Fortrie) die de zaal even op zijn kop zette.

 

Het was indrukwekkend hoe efficiënt de ruimte van de Roef werd benut door het creatieve team. Veel kostuumwissels en maar liefst 23 castleden in een ingenieus decor gaven het verhaal precies wat het nodig heeft. Veel bezoekers kwamen overweldigd de zaal uit.

 

Op 2 en 3 mei komt Theaterschool Teylingen met de voorstelling 'Jongen in Gestreepte Pyjama' in 't Onderdak in Sassenheim. Meer informatie  over de Theaterschool is te vinden op www.theaterschoolteylingen.nl.